miercuri, 30 martie 2011

Supa crema de broccoli

Yammmiiii ... este foarte gustoasa si cremoasa, trebuie sa o incercati !!

Ingrediente :
1 buchet de broccoli
o legatura de ceapa verde ( coditele nu le lasati prea lungi )
3 catei de usturoi
2 cartofii medii sau unul gigant :)))
4-5 morcovi
patrunjel
2 oua
2 lingurite de unt
piept de pui sau pulpe 
sare, piper
Se spala carnea si se pune la fiert cu putina sare si o lingurita de unt. Dupa ce a fost fiarta se taie feliute si zeama se pastreaza.
Legumele se curata si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se calesc cu o lingurita de unt pana se inmoaie putin, apoi se aduga apa de la  carnea fiarta in prealabil. Se fierb toate aprox 20-30 min ( le puteti incerca cu furculita si cand intra in legume le puteti lua de pe foc ).Daca vreti puteti sa pastrati cateva floricele de broccoli intregi pentru un aspect mai placut si un gust deosebit.
Legumele fierte se pastreaza in oala iar zeama se adauga treptat in timp ce mixati cu blenderul pe melodia voastra favorita ( ca sa iasa buna, buna ) :)).
 
Dupa ce se formeaza o pasta se mai adauga zeama de la pui pana iese crema pe care o doriti. Se mai tine pe foc aprox 10 min pana da in clocot. Se adauga cele 2 oua batute ca sa iasa franjuri, carnea taiata feliute, floricelele de brocoli pastrate, sare si piper dupa gust.Se adauga patrunjel din abundenta!!  Si gata supa !!
Va recomand sa o serviti alaturi de 2 felii de paine prajita unsa cu un catel de usturoi zdrobit si cu o lingurita de unt. Merge ffff bine !! 


Pofta buna !! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu