marți, 22 martie 2011

Tiramisu

Iata si primul desert care imi place sa-l mananc pana nu mai pot :)).  

 Ingrediente : 
 500g piscoturi ( eu folosesc Boromir pt ca nu se sfarama )  
  4 oua
  200g zahar
  3 plicuri de frisca praf
  2 linguri de mascarpone
  2 cani de cafea
  1 pahar mic de rom 
   ness pt pudrat 
  
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare si intre timp galbenusurile se freaca cu zaharul (care se adauga treptat) pana devine o pasta (chiar dc zaharul nu se topeste total este ok). 
Peste albusuri se adauga cele 3 plicuri de frisca si cele 2 linguri de mascarpone pana se incorporeaza. Apoi se adauga si galbenusurile, se freaca pana devine o crema tare ( asa ca pont, trebuie sa intoarceti  castronul si sa nu se miste crema ) :))
 Crema obtinuta se introduce la frigider 10 min.




 Se prepara cafeaua ( eu am facut-o la ibric ). Cand devine calduta se adauga peste ea paharul de rom.
Se alege o tava sau um platou mai mare in care sa incapa 2 randuri de piscoturi.
Piscoturile se trec prin cafea cat sa se umezeaza ( nu trebuie sa se inmoaie f tare) si se aseaza pe 2 randuri ( trebuie stranse f bine intre ele ca sa nu iasa crema ).
Dupa ce se aseaza un strat de piscoturi, se pune un strat de crema, apoi iarasi un strat de piscoturi si iarasi crema.
Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Tava se introduce in congelator pana se intareste si la final se pudreaza cu un strat generos de ness.


Pofta buna ! 






Un comentariu: